perjantai 16. syyskuuta 2011

Kohteena keittiö


Se on kuulkaas niin, että olen ihan päästäni pyörällä.
Oman kodin keittiöremontti olisi ihan eka juttu joka pitäisi saada ainakin siihen malliin, että se olisi tilattu. Olen pyörinyt netissä keittiösivuilla melkein joka ilta pari tuntia miettien mitä oikein haluan. Mutta ei ole mikään helppo juttu. Onhan se jos tasan tarkkaan tietää mitä hakee, mutta jos ei niin sitten sitä pohtimista riittää..

Yhden asian tiedän, se on valkoinen. Muuten jahkaan ja pähkäilen.
Nimittäin sitä, onko ovet kiiltävät vai matat ja onko niissä uria vain onko ne ihan sileät. Tärkeintä olisi se että keittiö olisi sellainen jota jaksaa katella pitkään, ajaton. Sellainen johon en parin vuoden päästä ole jo ihan kyllästynyt. En haluaisi katua sitä että päädyin niihin urallisiin, vaikka ne nyt kauniilta näyttääkin. Olisiko sileä varmempi valinta? Entä alkaako se kiiltävä pinta tökkimään jossain vaiheessa.. Huoh.

Nappailin keittiösivuilta muutamia silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja.


Tämä keittiö on mielestäni juuri nyt todella kaunis.Samoin tämä. Nuo kahvattomat ovet kiehtoo, mutta voin jo kuvitella itseni pyyhkimässä niitä jatkuvasti kun pienet rasvalikanäpit on aukoessaan saaneet ne mukavaan kuntoon..
Ja tasot, niin kauniin valkoiset kun nuo onkin, niin haluan niihin hiukan ilmettä. En tummia, mutta vaaleat, joissa olisi esim. jotain kuviointia.


Meille tulee saareke. Tuossa on suht samanlainen jota ajattelin.
Nyt mietin haluanko siihen nuo "baarijakkarat", vai olisiko kuitenkin kivempi ilman niitä..


Tästä keittiöstä pidän kovasti myös. Ajattelin kahvoina juuri noita pitkiä suoria.

 


Niitä urallisia seuraavaksi.
Mikäli päädyn urallisiin, niin haluan melko simppelit sellaiset. Liian koristeelliset ovet kyllästyttää taatusti jossain vaiheessa..
Aika kiva myös idea kaappien välissä seinässä tuo tuollainen tapetti, mutta luulen että meille tulee kuitenkin laatat.

 


Tuollaisesta kiviseinästä haaveilin kanssa, mutta jotenkin epäilyttää sen puhtaana pito.

 


Altaaksi haluan ehdottomasti vain yhden, sellaisen reilun kokoisen. Valkoinen allas olisi ihana, mutta toisaalta hopeisena saisi vähän ilmettä valkoisiin kaapistoihin. Lisäksi liesituuletin, hanat ja vetimet tulee olemaan hopean väriset.

Meidän keittiö on suuri. Mitat ovat 4m x 5,35m.
Silti melko hankala kaapistojen kannalta, koska siinä on vain yksi seinä jolle ne saa. Yhdellä seinällä on kaksi ikkunaa, joiden alla on patterit. Sitä vastapäätä on vain pieni tiiliseinustan pätkä (vajaa 2m), joka on keittiöin ja olohuoneen väliseinä. Siksi saareke on paras ratkaisu ja säilytys/pöytätilan tuoja.

Toinen asia joka mietityttää on keittiöfirma, josta kaapistot ottaa. Olen nyt käynyt hakemassa tarjoukset parista eri firmasta ja lauantaina haen kolmannesta. Myös Ikea houkuttelisi ja siellä sivustolla teinkin jo suunnitelman.

Mielelläni kuulisin teiltä ideoita tai siis millaisen keittiön valitsisitte, jos nyt tekisitte keittiöremontin? Mistä keittiöfirmasta sen ottaisitte?
Niin ja millaisia keittiöitä teillä on? Oletteko niihin tyytyväisiä tai mitä valitsisitte toisin?
Auttakaa naista mäessä! :)36 kommenttia:

 1. Hei, lisään tähän tiedoksi että pipoarvonnan suoritan huomenna! :)
  Enää ei kannata osallistua, koska arvonta on päättynyt.

  VastaaPoista
 2. Meillä on samta asiat ajankohtaisia kun rakennetaan taloa ja kalusteet pitäisi olla jo tilattu mutta vielä pyöritellään asioita. Minulle oli selvät sävelet kaikesta kun aloimme tarjouksia pyytää mutta moni asia on muuttunut ja kohta 2kk on tarjouksia pyydetty ja muokattu. Esim kulma laatikot oli ehdoton juttu mutta ne maksaa siis NIIN paljon että lopulta joudun neljän sijaan tyytymään yhteen. Me rakennettiin edellisen talo 6v sitten joten jonkinlaista kokemusta asiasta on että mikä kannattaa ja mikä toimii meillä. Mutta tässä minun ehdottomat vaatimukset
  -Sileät ovet, pölu pyörii kaappien ovien urissa ja hermot menee heti.
  -Kaikki ovet aukeaa ylös tai ovat vetolaatikoita, sivuille aukeavista en tykkää sitten yhtään.
  -Yksi iso allas johon mahtuu uunipelti, pienellä altaalla ei tee yhtään mitään.
  -Komposiitti allas, teräsallas on tosi hurjan näköinen jo puolen vuoden kuluttua.
  -indukstiotaso jossa kaikki neljä liettä on idukstioita. Viimeksi otettiin 2+2 ja arvaa käytettiinkö niitä kahta tavallista enää ollnekaan.
  -Pyrolyysiuuni, ärräpäät lensi kun viikon vanhaan uuniin roiskui kalanrasva eikä se lähtenyt enää koskaan pois kun paloi kiinni uuniin.
  -Ei leivänleikkuu lautaa, käytettiin tasan 0 kertaa 5v aikana.
  -korotettu tiskikone-ehdoton
  -Apteekkikaappi, en edes harkitse jättäväni pois, se oli paras osa keittiötä viimeksikin
  -Ei rosteri koneita, vaikka kuinka oli pinnoite niin ne oli ihan kamalan näköiset aina ja niin vaikea puhdistaa.
  Meillä on keittiön lisäksi mietittävä khh, vessat, eteiset ja makkaritkin.....
  Toivottavasti löydät juuri teille hyvät ratkaisut:)
  -mari-

  VastaaPoista
 3. Meillä on ihan uusi talo, kokemusta uudesta keittiöstä on takana reilu 2 kk. meillä on iso saareke. koko 1,10x3,6 (meillä on keittiö ja olohuone samaa isoa tilaa) Saareke on ihana, ja baarijakkarat siinä, se on meidän lasten aamupalapiste, ja kyllälapset siinä muutenkin tykkää olla ja höpötellä kun teen vaikka ruokaa. Meillä on ihan valkoinen keittiö, tasoa myöten. Ja valitsin jo toistamiseen kiiltävän valkoisen, koska se on niin helppo pitää puhtaana. Käytön sitä ikkunanpesusuihketta. Mattavalkoinenkin on meillä joskus ollut, ja sen puhtaanapitäminen oli vaikeampaa. Meillä on nuo uralliset kaapit ja alkuun vähän jännitin niiden toimivuutta, mutta olen ollut tosi tyytyväinen. Taso meillä on coriania, joten allaskin on sitä samaa, kun saa saumattomana. Pohjalle laitettiin sellainen rosteri(??) pohjalle koska muuten olisi jatkuvasti likainen.Firmoista en osaa muuta sanoa kun että vältä puustellia. Niiden hinnoittelu vaikuttaa huijaukselta eivätkä läheskään kaikki myyjät ole ammattilaisia suunnittelussa. Ovat myös aika "agressiivisia" myyjiä, tyyliin pakko tehdä päätös heti tai viimeistään ensi viikolla, ja hinnat on ihan mitä sattuu. Suosi jotain paikallista puusepän/keittiöverstasta, saat parhainta palvelua ja suoraan kilpailukykyiset hinnat. Tuollaiset firmat usein myös toimittavat usean valmistajan tuotteita, joten osaavat kilpailuttaa ja kertoa paremmin laadusta.
  tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 4. Moikka
  Molemmat käy, siis sileät valkoiset tai sitten perinteisempi keittiö. Yhtä ajattomia molemmat ;)
  Meillä tulossa uusi keittiö ja tilasin valkoisen eleettömän keittiön ilman mitään turhia krumeluureja. Melko vaikea tehtävä. Meillä vaikeuttaa vielä keittiö/ ruokailutilan pitkulainen malli joka on nykyisessä keittiössä jaettu baaritiskikaapilla. Siitä haluaisin luopua mutta menetän monta kaappia ja tilasta tulisi mahdollisesti turhan avonainen kuitenkin.
  Ehkä päädyn baarikaappiratkaisuun kuitenkin vaikkei muotia nyt olekaan, laitan vain sileät valkoiset umpiovet enkä mitään vitriiniovia.

  Puuh, keittiön valinta ja suunnittelu on yksi vaikeimmista projekteista :(

  T Suvi S

  VastaaPoista
 5. Kauniita malleja olet löytänyt! Minunkin mielestä
  valkoinen on kaunein, tosin ystävieni luona tehtiin juuri ihan vaaleanharmaa keittiö, oikein kaunis sekin.
  Sileät ovet ovat mielestäni ajattomammat, itse valitsisin matat ja juurikin lapsiperheeseen leveillä kahvoilla.
  Pääsisipä suunnittelemaan itsekin :)
  Firmoista olen kuullut ainakin Petrakeittiöstä monestakin suunnalta että toimituksiin ei ole luottamista ja itsestä Ikea kuullostaisi liian halppikselta näin vakaviin asioihin :D
  Jännityksellä odotetaan mihin vaihtoehtoon päädytte!

  Evelin

  VastaaPoista
 6. Vaikka niin laiska olenkin kommentoimaan, niin nyt on ihan pakko, kun aihe on niin sydäntä lähellä. Ammattikin kai siihen vaikuttaa... (RI)

  Ensinnäkin kannattaa pitkään harkita matan ja kiiltävän välillä. Kiilävä on just nyt pop, mutta onko enää huomenna??? Matta on ajattomanpi.

  Kahvattomat on tosiaan kauniita, mutta miten on käytännöllisyys lapsiperheessä?

  Kokemuksesta kannatan isoja laatikoita alakaappien sijaan.

  Keittiöfirmalla ei sinänsä ole merkitystä, kunhan varmistaa että laatikoihin ja kaappeihin tulevat saranat ja mekanismit ovat takuulla laadukkaita. Ne on just niitä, mihin kannattaa panostaa. Mikään ei arjessa ärsytä niin kuin huonosti pelaavat laatikot ja ovet.

  Anteeksi, kun kiireessä kirjoitettuna tästä tuli aika sekava, mutta tässä muutaman keittiön suunnitelleen mielipiteitä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on nyt uudessa kodissa valkoinen keittiö Topi keittiöiltä. Ovet on sileät matta valkoiset ja tasoina eurooppalainen pähkinä laminaattitaso. Kodinkoneet on valkoiset. Välitilassa on valkoinen mosaiikkilaatta ja muut seinät valkoisella maalattu. Meillä on avokeittiö, joten halusin mahdollisimman eleettömän keittiön. Ikkunoihin ajattelin vaaleat laskosverhot taikka sitten jotkut värikkäät tai musta-valkoiset kapat esim. jostain marimekon kankaasta. En vain nyt yhtään osaa päättää. olkkarin kahteen ikkunaan sain jopa tällä viikolla hankittua verhot, mutta vielä pitäis ostaa lisää.

  Meillä piti aika nopeeta päättää tuo keittiö ja nyt olen miettinyt, että valkoiset tasotkin ois ollu aika kivat. Ja roskiskaapin ois kannattanut ottaa laatikkona. Muuten olen kyllä tyytyväinen tuohon keittiöön ja varmasti siihen ei heti kyllästy.:)

  VastaaPoista
 8. Meillä hommattiin Puustellista ja olen ollut tosi tyytyväinen. Palvelu pelasi ja sain, mitä halusinkin.

  VastaaPoista
 9. Hei
  Olen saman urankan keskellä, siis keittiöremontin. Pyysin tarjoukset Kalustetukusta, Nixistä ja HTH:lta. Puustellin kanssa emme päässeet edes yhteisymmärrykseen ensimmäisestä tapaamisesta, joten koko asian jäi väliin heidän kanssaan.
  HTH:lla oli PARAS palvelu ja kiva kokonaisuus. Nyt vain odotetaan saapuvaksi. Ja toivotaan parasta. Meille tulee korkeakiiltoinen, valkoinen, ilman kahvoja, puutasot. Välitaso lasia. Edellisessä oli ihana kivi välitila, nyt kuitenkin vaihtelun vuoksi lasia. Meillä ei ole ollut ongelmia puhtaanapidon kanssa. Tsemppiä valintoihin
  Gusse

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa ehkä uskomattomalta mutten valitsisi mitään toisin :)
  4 vuotta meillä on ollut kahvaton ja korkeakiiltovalkoinen keittiö, takaseinällä peili ja tasona musta kivi -ja toimii ♥
  On helppo pitää puhtaana ja ajaton -väriä saa kausien mukaan pyyhkeillä ti pienillä "koriste-esineillä" :)

  Jos meillä olisi isompi keittiö, tulisi toki apteekkarin kaapit ja saareke... mutta sellaiset ei nyt mahdu meille :)

  Niin, ja meidän keittiö on HTH:lta.

  VastaaPoista
 11. Hei! Itse ajattelen, että luonnonmateriaaleihin ei ihminenkään kyllästy, jos niissä olisi jotain vaistomaisesti miellyttävää.

  VastaaPoista
 12. Meillä on kiiltävä musta keittiö. välitilassa on musta lasi ja koneet on joko mustia tai integroitu.

  Tykkään että keittiömme on tyylikäs ja ajaton, mutta koska emme raaskineet ottaa puleerattuja pintoja, niin noihin jää sormenjäljet ja niitä saa olla kokoajan pyhhkimässä. (meillä on neljä lasta)

  Teillä näkisin valkoisen mattakeittiön ja vetimettömänä. Kvikillä on sellainen ovimalli kuin mano joka sopisi teille paremmin kuin hyvin. välitilaan voisitte laittaa tapetin ja päälle kirkkaan lasin. tai sitten valkoinen lasi. Laatta on minusta huono vaihtoehto koska se on niin vaikea pitää puhtaana.

  Altaaksi ottaisin teille ison altaan valutustasolla (blankolla on yksi kiva malli) siis sellaisen oikein kantikkaan. valutustaso siksi että se on vaan todella kätevä.

  Keittiöfirmoista en oikein voi suositella muuta kuin Saarikalliota, mutta heillä taitaa olla liike ainoastaan Turussa. He tosin myyvät ykköskeittiöitä joita saa varmasti myös muualta.

  Mirja

  VastaaPoista
 13. Ai juu jäi vielä sanomatta...

  Nyt jos tekisin rempan, ottaisin keittiööni EHDOTTOMASTI kaksi koko korkeaa jääkaappia. Musta tuntuu että tuohon yhteen mahtuu niin huonosti tavaraa, että saa alvariinsa olla käymässä kaupassa. Yksistään maitoa meillä kuluu arviolta 35-45L/vko

  Mirja

  VastaaPoista
 14. Meillä on yllätys, yllätys valkea keittiö tummanruskeilla tasoilla. Ja yhä, viiden vuoden jälkeen, tykkään siitä tosi kovin. Kaapistot ovat valkeat ja hiukan mattapintaiset, lisäksi meillä on hopeiset vetimet.

  Keittiö on keittiö.netin ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Vetimet on hankittu Ikeasta, jossa ne on niiiiiiiin paljon halvempia ja kivempia mitä muualla.

  Erityisen tyytyväinen olen alatason laatikoihin, joita en vaihtaisi pois missään nimessä. Paljon kätevämmät mitä kaapit.

  Ihanaa, että saat suunnitella keittiötä :)

  Rose

  VastaaPoista
 15. Meillä on valkoiset sileät ovet kahvoilla, ja ne on kuule TOOOsi vaikea pitää puhtaana. Kahvojen kohdat on aina aivan rasvajäljissä, ja kahvojen takia niitä on vaikea pyyhkiä :( Lasten mummolassa on kahvattomat ovet, ja olen niistä todella kateellinen: kertapyyhkäisyllä puhtaat, ei mitään rätin pujottelua kahvojen alle! Ja niin kauniit!

  Onnea keittiöviidakossa seikkailuun!
  Anna

  VastaaPoista
 16. Teillä onkin edessä suuri remontti. Keittiö on kodin sydän ja paikka, jonne kutsutaan vieraita, jossa oleillaan ja jonne yleensä ensimmäisenä aamulla mennään (vessan jälkeen ;)). Sillä on mielestäni todella iso merkitys kodissa.

  Meille tehtiin muutama vuosi sitten massiivinen keittiöremontti. KAIKKI purettiin ja tehtiin uusiksi. Ns.baariratkaisu purettiin ja tehtiin kaikki yhtenäiseksi tilaksi. Otimme avaimet käteen paketin. Työmies tuli siis mukana ja itse tikkua ristiin laittamatta saimme lopulta juuri haluamamme uuden keittiön. Tosin pitihän siihen laittaa euro poikineen, mutta nyt köökki on AH niin täydellinen :D. Nykyään on niin kiva, kun keittiöfirman mies (tai nainen :D) saa koneelle tehtyä kuvan, millainen valmiista keittiöstä tulee ja siitä saa muokattua juuri sellaisen kuin haluaa, ja näkee, minkälainen on lopputulos.

  Muutaman muutoksen toki tekisin, jos nyt keittiötä olisin suunnittelemassa. Meille jätettiin kaappien päälle avointa tilaa, jonne saa muka kaikkia kivoja sisustusjuttuja ujutettua. Nyt jos suunnittelisin keittiötä, kaappien päälliset olisi ilman muuta kiinni, eli kattoon asti! Mikään ei ole v¤ttumaisempaa kuin sinne koloon kertyvä tomu ja rasvalika. Maailman paskamaisin siivottava. Toinen nounou juttu on iso allas, jonka vieressä pikkuallas ja ns valutusallas. Ihan turhia! Ottaisin yhden ison altaan, kuten sinäkin olet suunnitellut. Kaikkein yksinkertaisin ja selkein.

  Kaappitilaa tulisi lisää yhdelle avoimelle seinälle, sitä ei ole koskaan liikaa. Harmittaa, että nytkin, uudessa keittiössä tuntuu säilytystilaa olevan liian vähän, enemmänkinb olisi mahtunut, jos olisi keittiösuunnitelmaa tehtäessä tajunnut vaatia.

  Minä halusin valkoisen keittiön kivitasoilla ja täystammiovilla, enkä ole katunut päivääkään. Täydelliset :).
  Ovet on kuultomaalatut ja hiukan koristeelliset. Lapsiperheessä nappivalinta. Olen laiska siivoaja, puun syyt kun kuultaa ovista läpi kauniisti, antaa paljon anteeksi siivouksessa. Kiiltävissä näkyy kaikki sormenjäljet samantien. Itse en tykkää yhtään modernista keittiöstä, eli juuri kiiltävistä ovista ja suorista, pitkistä vetimistä. Meillä on vanhannäköisiksi patinoidut juuri kaappeihin sopivat hiukan koristeelliset vetimet.
  Yksi seinä on koristekiveä kokonaisuudessaan. Tiskialtaan taakse tai lieden lähelle en koristekiveä laittaisi, on hankala pitää puhtaana. Meillä kiviseinä on toisella puolella keittiötä, ruokailupöydän takana, joten ei sotkeennu rasvasta.

  Valopisteitä halusin paljon, kuin myös sähköpistokkeita jokaiselle koneelle ja jouluvaloille :D! On hyvä kun niitä on paljon, ei tarvii olla yhtenään repimässä töpseleitä irti ja vaihtaa toiseen masiinaan.

  Meillä on keraaminen , kivitasoon upotettu liesi, jossa on hipaisunäppäimet. Lieden taakse keittiöedustaja ehdotti kivitason mukaista ISO yhtenäistä kiveä, joten saumoihin ei voi kertyä rasvaa ja likaa, kun niitä EI OLE!! Ihan täydellinen ratkaisu tämäkin!

  Halusimme myös integroidut koneet, ei jääkaappi ja apkone ovat yhtenäistä muiden kaapinovien kanssa, ei erotu valkoiset tai rosteriset kodinkoneet yleisilmeestä.

  Lattiaksi valitsimme laatan lattialämmityksellä. Ei tarvita mattoa ollenkaan, on todella kaunis noineen ja siivoaminen helpottuu huomattavasti. Mikäli laatalle joku astia joskus tippuu, se ei anna anteeksi yhtään, joten takuuvarmoja sirpaleita on tiedossa, mutta en koskaan vaihtaisi tuota laattalattiaa mihinkään. Niin kätevä. Saumat ovat tummat, joten ei pinttymän mahdollisuutta.

  Paljon tuli juttua, kysy, jos jokin askarruttaa vielä :).

  Onnea (ja hermoja ;)) keittiöremonttiiin. Laitathan sitten blogiisi ennen ja jälkeen kuvia. Remontin aikana ja sen valmistuessa kannattaa ottaa paljon kuvia. Ne on mukavia muistoja katsella jälkeenpäin. Itse otin niitä aikanaan harmittavan vähän :/.


  terveisin Ruu :)

  VastaaPoista
 17. Edelliseen asuntoon sain suunnitella keittiön, ja sinne laitettiin valkoiset korkeakiiltoiset kaapit reelinki-vetimillä. En niihin ehtinyt kyllästyä, kun pian eteen tulikin talo, joka oli ihan pakko ostaa. Talossa oli mattavalkoiset kaapit ilman vetimiä, ponnahdus-mekanismilla. Se todettiin hyvin nopeasti toimimattomaksi - oli hirmu tarkkaa miten kaapin painoi kiinni, että se mekanismi kans meni kiinni. Meni hermot hyvin äkkiä, ja mekanismit poistettiin ja oviin laitettiin reelinki-vetimet. Jos vertaan korkealkiiltoista ja mattaa pintaa, niin oli se korkeakiiltoinen jotenkin valoisampi kuin tämä matta. Sormenjäljet on ihan "yhtä pahat" minusta näissä mattapintaisissakin, että turha sitä miettiä :D

  Laatikostot on ilman vetimiä, siten että siellä yläosassa on sellainen kouru, josta vedetään. Ne toimii oikein kivasti.

  Nykyiseen keittiöön vaihdettiin allas, kun täällä oli pieni pyöreä allas, joka ei oikein täytä 6 hengen perheen tarpeita... Laitettiin musta komposiittiallas, joka on kyllä mielestäni tyylikäs vaihtoehto.

  Aika pitkä sepustus kommentiksi, mutta toivottavasti hieman asiaakin :D

  Terkuin Minttu, 1 tytön ja 3 pojan äiti-ihminen

  VastaaPoista
 18. monia on makuja, ja käytännöllisyydenkin kannalta useampia vaihtoehtoja.
  meillä ei vielä keittiöstä kokemusta, kun uuden talon keittiö asennettanee tässä lähiaikoina. meillä valittua tuli vetimettömät, ulkonäön vuoksi, mutta sitten matta jotta ei kyllästyisi, ja miehen toive oli edes näkymättömät vedin listat ja ne tulee, valkoisiin valkoiset, ja mustaan saarekkeeseen mustat.
  tasona musta kivi. en ymmärrä miten niin monet uskaltaa ottaA valkoisia tasoja, meillä nyt vuokrakämpässä, ja minä ainakaan en ole niin siisti että pärjäisin hyvin niiden kanssa, punajuuret ja muut, huoh.
  tärkeää meille oli että tiskari tulee ylös, sitä moni keittiömyyjä yritti myydä alas.
  otettiin tarjouksia monista paikoista, lopulta säästettiin vielä viimisestäkin tarjouksesta ja otettiin kaappimaailmasta, reilusti halvin.
  iloa suunnitteluun!
  P

  VastaaPoista
 19. Muuta en sano, kuin että ei urallisia - ainakin meillä niissä pyörii pöly, yöks - kun ei lasten kanssa jaksa koko ajan olla puunaamassa, että en semmosia ottaisi. Jotenkin toisaalta näkisin teidän tyylinne hieman maalais-ranskalaisena (ei super-modernina), mutta mistäs minä tiedän - uria en itse ottaisi.

  VastaaPoista
 20. Minä en puutu materiaaleihin, mutta mieti mikä toimii nykyisessä keittiössä. Mikä taas ei toimi ja voisi olla toisin. Tason alle ehdottomasti laatikostot, vahvat niin kantaa suuremmankin kuorman. Mieti tarvitsetko kalliita jätesysteemejä vai pärjäättekö "irto"ämpärillä. Tuleeko riittävästi tasoa ja laskutilaa. Pistorasioita vähän sinne ja tänne. Hyvä valaistus. Saareke on kiva, mutta jos siihen tulee ruuanlaitto, niin toimiiko siinä myös syöntipiste?

  Kuvien keittiöt näyttivät toimivilta.

  VastaaPoista
 21. meillä tehtiin vuosi sitten keittiöremontti. Tässäpä meidän kokemuksia:
  Korkeakiiltoiset vetimettömät ovet ovat olleet todella helppohoitoiset, eikä sormenjäljet näy/on helppo puhdistaa. Laatikostot kivoja käyttää. Myös lapsille vetimettömät ovat hyviä (alle kaksivuotiaat eivät saaneet auki ja se oli pelkästään hyvä asia.) Rosteri helppo pitää puhtaana, jos vain valitsee kunnollisen rosteripinnaan koneisiin. Sillä niissä todella on paljon eroja. Kannattaa mennä niiden pienten käsien kanssa testaamaan pintoja kodinkonekauppaan. (Kodinkoneet pitää tilata ajoissa, ovat myöhässä kuitenkin). Apteekkikaappi on loistava keksintö ja itse pidän yläkaapeissa enemmän sivulle aukeavista ovista kuin ylöspäin aukeavista (molempia löytyy). Meillä on musta taso ja se kyllä on melkein aina likaisen näköinen. Pöly näkyy niin hyvin. Tosin pidän siitä väristä kyllä kovasti, joten en tiedä, kuinka valitisin tason värin nyt.

  terv. minttu

  VastaaPoista
 22. Tuon ylimmän kuvan näköinen ovi ( meillä Ikeasta): sormenjälkiä pitää pyyhkiä, ja jos jääkaapin oven integroi kannattaa siihen ottaa kahva, märillä käsillä etenkin ei tahdo vetovoima riittää oven avaamiseen, ottaisin silti saman.

  Meillä kotona sileä valkoinen ovi, massiivitammitaso, taas pyyhittävää mutta ihan ok sisustaa, välissä lasi - erittäin nopea pyyhkiä ja tosi kaunis. Vinkki: välitila valaistu loisteputkilla jotka näyttävät pyöreiltä halogeeneilta, ei vaadi niin syvää "kuumatilaa".

  VastaaPoista
 23. Vitsit miten paljon hyviä vinkkejä! Iso kiitos kaikille! :)
  Kokemukset onkin niitä parhaita vinkkejä, koska eihän sitä voi tietää, jos ei ole jotain juttuja ollut.

  Meillä on tässä nykyisessä vuokrakämpässä valkoiset hiukan kiiltäväpintaiset sileät kaapinovet. Olen tykännyt kun ovat sileät, mutta tuo pinta on mennyt ihan järkyttävään kuntoon kahvojen kohdalta (kulunut), eikä lähde enää puhtaaksikaan. Siksi mietin tuota kiiltävää pintaa, että kestäisikö matta kulutukseltaan paremmin, entä puhtaana..

  Vetimet haluan sellaiset kunnolla ovista irti olevat tai ei ollenkaan. Siksi juuri ettei sormet niin paljoa osuisi pintoihin avatessa. No vetimettömät olisi sitten ne joihin kokoajan kohdistuisi koskettelua. Hmm.

  Tasoista tiedän vaan sen, että en halua puupintaa enkä tummia. Eli joku vaalea olisi kiva. ;D
  Ihan valkoinen ei välttämättä ole se mitä haen, joten voisi olla joku vaalea kuvioitu laminaatti. Niissä tosin voisi olla joku puukuviointi, heh.

  Alakaapistot tulee olemaan vetolaatikoita, en halua hyllykaappeja alas. Yläkaapit ihan normiovilla, en tykännyt niistä ylöspäin aukeavista, kun keittiöliikkeissä niitä kokeilin.

  Tosiaan isoja päätöksiä, joita ei haluaisi katua. Kuitenkin niin iso asia, joten valinnat on mietittävä hyvin.
  Mutta hei, nyt olen taas viisaampi, kun huomenna suuntaan Kodin terraan. Saa nähdä millaisia malleja siellä on. ;)

  VastaaPoista
 24. Meillä oli ihan kiva keittiö odottamassa, kun viime syksynä muutettiin, joten remppaa ei onneksi tarvinnut itse tehdä.
  Meillä on valkoiset kaapit, ei vitivalkoiset vaan pehmeämpi sävy. Uurteet löytyy ja mattapinta. Mun mielestä helpot pitää puhtaana. Kodinkoneet on myös valkoiset. Kahdessa yläkaapissa on ovet missä on pieniä lasiruutuja.
  Kaakeleiden virkaa toimittaa ruskeansävyiset kivilaatat. Ne on mun mielestä tosi hyvän näköiset ja myöskin helppo pitää puhtaana.
  Tasot on laminaattia, pyökin sävyisenä, samoin koristelistat. Vetimet on aika perinteisen tyyliset metalliset, niissä myös mattapinta.
  Mun mielestä tällainen perinteinen on ajaton ja kaunis, eikä siihen helposti kyllästy.

  Mun vanhemmilla taas on moderni keittiö, valkoista ja kiiltävää mustaa, peilikaakelit ja musta-valkoruudullinen kaakelilattia. Saarekekin on mustaa ja kromia ja tuntuu että siellä voi peilailla itseään joka suunnasta =)
  Tyylikäs se keittiö on, mutta jotenkin siitä puuttuu sellainen rauhoittava elementti mitä keittiöltä kaipaan. Että siellä on ihanaa olla rauhassa ja juoda kuppi teetä.

  VastaaPoista
 25. Mä en ainakaan ole vielä 5 vuodessa kyllästynyt kiiltovalkoisiin, sileisiin oviin. Vetimet on reelinkityyppiset. Ei meillä (Isku-keittiö on merkki)ainakaan ole pinta mennyt miksikään ja puhtaaksi lähtevät hyvin aina silloin kun jaksaa pyyhkäistä...
  Seuraavaankin keittiöön tulee kiiltovalkoista kalustetta...

  VastaaPoista
 26. Minäpä sanoisin, että valkoinen keittiö on 5-10 vuoden päästä jo ihan out ja näyttää katsojan silmään vanhahtavalta. Jo nuo laittamasi kuvat olivat mielestäni vanhan ja nähdyn näköisiä...mutta tietysti jos tykkäät, niin tykkäät :) Saa nähdä mikä on se seuraava trendi, nythän lattioihin on kovaa vauhtia palaamassa luonnonsavyt.

  VastaaPoista
 27. Meillä on kokemusta tällä hetkellä kahdesta keittiöstä, toisen toteutimme itse suunnittelusta loppusilaukseen asti ja toinen tuli valmistalopaketin mukana valmiiksi asennettuna :)

  Ensimmäinen keittiö oli mallia Ikea ja siis itse suunnitteluohjelmalla suunniteltu, teimme myös koko keittiöremontin itse lukuunottamatta sähkötöitä (kyseessä oli 70-luvun kerrostalokolmio, jonka remontoimme kokonaisuudessaan). Olin erittäin tyytyväinen keittiöön! Meillä oli ihan perusvalkoiset ovet pitkillä vetimillä, myös osa kodinkoneista oli Ikealta (muistaakseni ne on mallia Whirlbool). Kaipaamaan jäin ainoastaan vetolaatikoita tavallisten alakaappien tilalle. Välitilassa meillä oli kivikuvioitu laatta, joka oli simppeli pitää puhtaana ja tasona joku Ikean malliston perustaso, joka myös oli helppo pitää puhtaana :)

  Toisena keittiönä kokemusta on siis tästä valmistalon Puustelli keittiöstä. Tässä ovena myös perus valkoiset ovet, mutta näissä ovissa on uurteet, eivät ole minusta olleet mitenkään ongelmalliset pitää puhtaana, enemmän päänvaivaa aiheuttavat juurikin nuo vetimien kohdat, näissä ovissa on ihan perus "pienet" vetimet. Tyytyväinen olen ollut tähänkin, korotettu APK on kyllä loistojuttu. Kaipaamaan tässä jäin Ikean kuivatuskaappia, jossa oli pelti, että tipat eivät tipu pitkin ja poikin sekä kulmakaappia yläkaappirivistöön, myös kaapit kattoon asti olisi ehkä ollut enemmän meidän juttu, vaikka ei noihin vielä hirveitä pölyjä/likoja ole kertynytkään.

  Jos meille ei olisi tullut tähän valmistaloon talotehtaan puolesta Puustellin keittiötä, olisimme varmasti kääntyneet jälleen Ikean puoleen! Ei ne kaapistot mitään paperia ole, koska takuut ovat niin pitkät ja hintahan niissä on huomattavasti huokeampi kuin esim. tässä Puustellissa (ihan en ymmärrä, mistä tää Puustellin hinta tosiaan koostuu, koska mitään teknisiä eroja en ole huomannut Ikeaan, päinvastoin esim. se kuivauskaapin pelti puuttuu tästä ihan kokonaan) Lisäksi Ikean kaapistoissa oli isompi syvyysmitta verrattuna kilpailijoihin.

  Terra kävi meilläkin mielessä, mutta Ikealta löysimme sitten kuitenkin meille sopivammat jutut :)

  Tsemppiä remonttiin ja sen suunnitteluun, vinkkinä voin sanoa, että Ikea ohjelmaa kannattaa käyttää, vaikka ei sieltä mitään ostaisikaan :)

  VastaaPoista
 28. Anonyymi; Joo tykkään. ;)
  En osaa seurata trendejä sisustuksessa juurikaan, vaan valitsen sitä mikä miellyttää silmää. Sen tiedän etten kyllästy valkoiseen koskaan, koska tekstiileillä saa väriä tarvittaessa ja siihen on helppo yhdistellä vaikka mitä. Toisin kun johonkin puunsävyyn tai värillisiin, niihin tiedän kyllästyväni nopsaan.

  Niin ja lattia on meillä lautalattia, mäntyä. Se hiotaan ja päälle tulee oikein vaalea sopivasti peittävä lakka. Puunsyyt saa näkyä vain hiukan läpi.. :)

  VastaaPoista
 29. meillä on keittiössä yläkaapit kiiltävää valkoista ja kyllähän noihin tuntuu sormen jälkiä jäävän..
  alakaapit ja laatikot ovatkin sitten rusehtavaa.
  kodinhoitohuoneessa taas mattavalkoiset ja tasaiset ovet..
  kumpaankin olen kuitenkin ollut tyytyväinen.
  entisessä kodissa meillä oli keittiössä mattavalkoisena petra-keittiön nadia-mallia vastaavat ovet domukselta. ( http://www.sisustusblogi.fi/avainsana/petra-keittiot/ )
  itse taas kyllästyin siihen koko valkoiseen ja nyt tuntuu että keittiö on väritykseltään minun näköinen :)
  (olis siun pitänyt kurkata silloin kun kävit hakemassa sen yhden haalarin keväällä/alkukesästä.. :) )

  VastaaPoista
 30. Heippa!

  Lukematta muiden kommentteja, voin suositella Ikean keittiötä. Meillä uusittiin koko keittiö noin 1,5 vuotta sitten ja haimme tarjoukset varmaan 10 eri firmalta. Käytimme aivan tajuttomasti aikaa tähän. Loppujen lopuksi paras hinta-laatu-suhde löytyi Ikealta ja tosiaan se netissä ladattava keittiöohjelma oli tosi passeli. Saimme myös paikan päällä siihen paljon opastusta.

  Itse olin alkuun vastaa Ikeaa, kun ajattelin että keittiöön kannattaa panostaa. Mutta yllätykseksi mitä enemmän kiersimme firmoja ja mitä enemmän kuulimme muilta kokemuksia, tajusimme että monessa firmassa on tosi paljon ilmaa hinnoissaan. Oikeasti, keittiöiden hinnissa voi olla jopa 10 000 euron hintaero vaikka laatu ja ulkonäkö vastaisivat toisiaan. Lisäksi Ikeasta meillä oli varaa panostaa myös niihin kulmakaappeihin yms. Ihan samat hienot kaappiratkaisut saatiin sieltä kuin muistakin liikkeistä. Mutta ei sieltäkään kannata ottaa ehkä sitä halvinta mallia. :)

  VastaaPoista
 31. Itse tykkään juuri sellaisesta keittiöstä joka sulla oli siinä kuvassa jossa oli ne pitkät kahvat. Ja tasot samansävyisinä/värisinä/samasta "puusta" kuin lattia.

  Välitilaan itse laittaisin tapetin ja siihen sen lasin päälle,koska tällalailla sitten kun haluaa jotain uutta niin saa aika nopsasti ja helposti sen tapetin vaihettua ja voilá! kokonaan uudistunut keittiö :)

  Itse pidän valkoisesta yli kaiken mutta juurikin tuohon välitilan tapettiin sitten uskaltaisin laittaa ehkä ripauksen jotain väriäkin kun sen saa aika helposti vaihdettua :D
  Vaikkakin tällähetkellä haaveissa ois et jos sellaisen laittaisin niin se tapetti olisi isokuvioinen harmaa,että se siitä hurjasta väri-innosta :D Mutta ainakin olisi mahdollisuus väreihin,sitten joskus :D

  VastaaPoista
 32. Olemme juuri kasanneet itse uuden keittiön. Kvikin mattapintainen valkoinen vetimetön Mano on juuri sitä mitä toivoimme. Valkoiset tasot ja mustat kodinkoneet. Välitilaan tulee vielä oranssia kiiltävää laattaa Pukkilalta. Voimme lämpimästi suositella!

  VastaaPoista
 33. Jos saisin itse valita, niin ottaisin mustat kaapinovet ja rosteripintaiset kodinkoneet.

  Ehdottomasti haluaisin kaksi tiskiallasta, en osaa muuten tiskata, kaavoihin kangistunut kun olen! :-)

  Ei mitään lasiovia keittiönkaappeihin, ei edes maitolasia, koska muuten en voi piilottaa kaikkea roinaa ja sekasotkua kaapinovien taakse.

  VastaaPoista
 34. hei!kenen valmistajan tuo keittiö on jossa ovat nuo baarijakkarat. siinä on mielestäni todella kiva laatoitus seinässä.t. riitta k

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)