maanantai 26. lokakuuta 2009

Kenkiä kenkiä kenkiä..


Tuttu puuha tehty taas. Talvikengät kaivettu kaappiin ja suojasuihkeet suihkuteltu.
Hyi yök miten se suihke onkaan niin vahvan hajuista!, pariin otteeseen meinas happi loppua kun yritin pidättää hengitystä ja hengitellä vain kauempana höyryistä. ;D
Mutta kengät selvästi säilyy parempana kun vähän panostaa.

Poikien kenkäkasa on väritykseltään tylsähkö, mutta toimiva.
Koska värejä poikien kenkiin ei tunnu tulevan, vaikka kuinka jaksan jupista, niin täytyy tyytyä mustaan ja ruskeaan. Ne kyllä sopii sitten kaikkeen.
Näillä siis mennään tämä talvi;


Emilille on viime talven alesta ostetut Vikingin mustat goretex kengät, ruskeat Prismasta syksyllä ostetut Tepsut ja Dipinton tex kengät karvavuorella.
Nuo Dipintot on ollut käytössä juuri nyt ja talvella menee kauppakenkinä.


Oliverilla on eniten kenkiä, mutta yhdet jäänee pieniksi kohta. Eli nuo takana oikealla olevat mustat veikan vanhat Kavatit on kokoa 30 ja niissä tyhjää enää 0,5cm.
Takana vasemmalla myöskin 8v veikan vanhat Vikingin goret kokoa 32, jotka on sellaseen huonompaan keliin yms. Siis kakkoskengät.
Edessä oikealla Ellokselta alelapulla tilatut Kavatin goretexit, kokoa 32 ja ruskeat Dipintot Oliverillekin paremmiksi kengiksi kokoa 31.
Oliverin jalka on nyt just jotain 31-32 väliltä, riippuen merkistä. Näihin 32 kenkiin jää 2cm tyhjää.


8v:lle on vanhimman veikan (10v) vanhat siistit nauhalliset Vikingit ja uudet (Tuusiksen avulla ostetut ja -J-;n postittamat ;)) Vikingin goret.
Kokona pojalla 35.


10v on nyt ollut pitkään kenkäkoossa 37.
Näistä nuo vasemmat Vikingin goretexit oli hänellä jo viime talven ja menee tämänkin talven. Oikean puoleiset myöskin Tuusiksen shoppaamat edulliset (39,90e) goret.
Haluaisin isoille pojille vielä ruskeat tai mustat siistimmät kauppa/kyläilykengät, mutta en ole löytänyt edullisia ja kauniita siihen vähäiseen käyttöön. Mitään kalliita merkkikenkiä en niin vähälle käytölle raaski ostaa.
Eli saa vinkata, jos joku on jostain moisia bongannut koossa 35-37.

Näillä me ajateltiin pärjätä, alesta sitten tarvittaessa lisää.
Monet kengät talveen teiltä löytyy ja minkä ikäiselle lapselle?22 kommenttia:

 1. Meillä on pojalla nyt kahdet talvikengät, ruskeat Tepsut ja viime talviset Vikingin goret, joissa ei ole yhtään kasvunvaraa jälellä (jää tyhjää n.6mm).

  Ostoslistalla on Vikingin musta-limet goret ja jotkut siistit kengät kyläilyyn ja kaupungille. Meillä tulee kyllä niille siistimmillekin kengille käyttöä vähintään 2 kertaa viikossa, joten olisin valmis niihinkin panostamaan, mutta mieleisiä ei ole tullut vastaan. Käytetään Tepsuja sitten siihenkin tarkoitukseen, kunnes löydän ne mitä etsin.

  Harmi vain kun pojalla on jäänyt pieniksi kaikki vuorittomat nahkakengät, niin joutuu nyt käyttää vk-goreja joka paikassa, kun Tepsut on vähän turhan kuumat vielä.

  VastaaPoista
 2. Meillä tenavalla näyttää olevan viidet talvikengät, joista tosin kahdet käytetyt - ajattelin, että kun on niin monet käytössä yhtä aikaa, niin se ei haittaa. Päiväkodin pihalla menee kuitenkin kengät ihan itse edestään, sinne on turha tunkea yhdeksänkympin popoja pilaantumaan loskakeleille.

  VastaaPoista
 3. Meillä pärjätään talvi TOSI vähillä kengillä.

  Tytöllä, 4 v, on kahdet kengät + kauppakengät.

  Pojalla, 6 v, tilanne on nyt huono: yhdet vanhat... saapi toiset + ehkä jotkut siistimmät... tai sitten saa kävellä adidaksen korkeammissa tennareissa kauppakäynneillä.

  Yksinkertaisesti olen vain sitä mieltä, että yksillä tosi hyvillä ja yksillä "ei niin" hyvillä pärjää.

  Rose

  VastaaPoista
 4. Meidän 2-v neidillä on kahdet Tepsut kokoa 23 ja Bisgaardin nahkakengät kokoa 24. Lisäksi on kahdet saappaat (23+24) Lisäksi on yhdet goret, mutta niitä ei varmaan voi käyttää ennen kuin ilmat taas lämpenevät keväällä.

  Ihan aiheen vierestä Mia; onko Lindexillä velourleggareita myös isojen puolella? Meillä babykoko 86cm on lyhyt lahkeista ja ajattelin noita ostaa lisää, kun mitkään löysemmät housut ei edelleenkään pysy menossa mukana.

  VastaaPoista
 5. Minä olen jotenkin hirmuisen huono ostamaan kenkiä. Tuntuu, että ainakin näillä leveysasteilla valikoimat ovat niin huonot.

  Meillä on molemmille pojille kahden talvikengät. Kaupunkikengät puuttuvat molemmilta..

  VastaaPoista
 6. Mulla on olemassa isoille pojille 2 kengät. Kummatkin taitaa goreja olla. Että pysyy jalat vähän huonommassakin kelissä kuivana. Pienemmälle on 2 isompien vanhat goret olemassa että tälle miehelle pitääkin ostaa uudet..Kun on sellanen vilukinttu. Mutta jos vaikka aleen asti näillä kengillä pärjättäisiin.

  VastaaPoista
 7. Moi! Kiva postaus näin kenkäfriikin näkökulmasta:) Meillä on 2 lasta: tyttö 2v ja poika 5v. Tytölle on varattuna 4 paria talvikenkiä (kokoa 23 ja 24): ruskeat Tepsut, vaaleanpunaiset Clarks, viininpunaiset Superfit ja musta-viininpunaiset nahkakengät. Paremmiksi kengiksi Timberlandin vpun nilkkurit, Clarksin beiget saappaat ja Timberlandin vpun saappaat.
  Pojalla on musta-harmaat 8840 Altitude moonbootsit (koko 31) ja Reimatecin ruskeat talvikengät (koko 32). Parempina kenkinä ehkä viisi paria goretexeja ja nilkkureita (taitaa olla kaikki Timberlandia) joita käytetään kauppakenkinä. Eiköhän näillä pärjätä:)
  t. Anne (vakilukija)

  VastaaPoista
 8. Huh, sä olet jo tuon urakan tehnyt. Pitäisiköhän mun tänään kun edelleen kotona sairastetaan.

  Ja yök, tuo suihke todellakin haisee varsin kamalalle.

  Täytyypä tsekata talvikengät ja vaikka tehdä oma blokkaus aiheesta...luulen että isommille n.3paria ja pikkuneidille enemmän, koska joukossa myös siskon perintökenkiä.
  Mun mielestä toimiva määrä on 3paria, yhdet goret, yhdet "pakkas"kengät ja yhdet paremmat.

  VastaaPoista
 9. Meillä käytetään todella paljon talvikumppareita, kun löysin noi Vikingin Thermot. Etelärannikon säät kun eivät ole kovin talviset.

  Meillä 5v ja 2,5v on sama setti kenkiä:
  -Superfitin talvigoret
  -Vikingin Thermo talvikumpparit (on hyvät ja kevyet!)
  -Ice Peak varrelliset teddykarvavuoriset talvilenkkarit

  Isommalla on siistimpinä kenkinä Timberlandin nahkatalvinilkkurit (tyttöjen malli). Keskimmäinen on niin kuraleikkien ja ravan lumoissa, että en viitsi haaskata rahaa "kauppakenkiin". Jos mennään talvella kauppakeskukseen autolla, niin varmaan pestävät välikausigoret sopivat siihen tarkoitukseen vielä.

  VastaaPoista
 10. Iso määrä kenkiä! =)

  Meillä on pojalla vasta yhdet talvikengät tulossa, toiset pitäis ostaa (jotkut goret hoitoon). Kaksilla meinataan pärjätä! =)

  VastaaPoista
 11. Kiva kenkärivi :D

  Joops, meillä on kenkäpula !

  - esikolle yhdet
  - toiselle kahdet
  - kolmoselle kolmet
  - neloselle neljät
  - vitoselle kolmet
  - kutoselle kolmet

  Itselle on kahdet ja miehelle kolmet. Tuleehan noistakin 21 kenkäparia mikä on meidän pikkuriikkiseen eteiseen liikaa. Esikko tarttees viel toiset kengät ja tekis mieli ostaa noille muillekin kenkiä :o)

  VastaaPoista
 12. Kyllä, hienolta mutta tummalta näyttää teidän kenkärivistöt;-) Meidän pitäisi muuten yhdessä kerätä adressi ja postata suurempien ketjujen sisäänostajille, että vaihtaisivat väriä, edes kokeeksi;-)
  Mutta toisaalta, musta ja ruskea ovat hyviä perusvärejä yhdistettyinä käytännössä minkävärisiin ulkovaatteisiin vain.

  ps. ja hyvin teillä on kengät huollettu ja pidetty! Näin entisen "ammattilaisen " silmin katsoen todella siistit kengät siirtyvät isommilta pienemille!! Eli teilläkin kengät kyllä maksavat itsensä takaisin ;-)

  VastaaPoista
 13. Meillä esikoisella on kahdet siistimmät kengät ja kahdet ulkokengät. Kuopuksella on yhdet siistimmät ja kahdet ulkokengät. Ja luultavasti näillä mennään!! Jos en sitten alennusmyynneistä innostu ostamaan lisää.

  Meillä Kuomat olisi vielä ostoslistalla...

  Ps. Vinkki!Kaupoisaa on myynnissä sellaista lasten kengille tarkoitettua kosteussuojaa. Se ei haise niin pahalle... :)

  VastaaPoista
 14. Kivaa lukea muidenkin määristä ja merkeistä. :)

  Luulen että jos meilläkin olisi vain kaksi lasta ja varsinkin tyttö, niin ehkä kenkiä olisi useammat per lapsi. ;)

  Nyt näin isolla porukalla mielestäni 3 per lapsi on sopiva määrä.
  Yhdet voi olla veljen vanhat (jos siistit), yhdet uudet ja yhdet sellaset siistimmät.
  Laskin juuri että vaikka ostin täksi talveksi kahdet edulliset goret, yhdet alelapulla ja yhdet normaalihintaan niin maksoin kaikista n.200e. JO tähän mennessä!, sit ne siistimmät isoille puuttuu.

  Oliviah; Nyt en ainakaan muista nähneeni.. Voin kurkkia ensi reissulla (tällä viikolla). ;)

  Äiti kuudelle; Mites ne teidän Emilin Eccot, laitoitko myyntiin vai piditkö kuitenkin? ;)

  Aamunkukka; No ihan oikeesti, voisi ainakin pienille pojille olla värivalikoimaa paremmin. Tuntuu olevan ruskeatkin välillä kiven alla.
  Mutta muuten toimii kyllä mustat ja ruskeat myöskin onneksi.
  Kyllä näin aina ajattelen että kalliimmat kengät saisi mennä meillä kahdella, siksi pyrin pitään kengistä huolta. :)

  Hanna; Ahaa, en ole huomannutkaan vielä lasten kenkien suihketta. Täytyy pitää silmät auki.

  VastaaPoista
 15. Meillä pojilla on goret, Kuomat ja kumisaappaat lämpövuorella. Semmosia ns. parempia kenkiä ei pojilla ole juuri sen takia, että niiden käyttö jäisi muutamaan kertaan vuodessa. Teinitytöllä ei taida olla yhtään varsinaisia talvikenkiä, yhdet ainakin pitäisi hankkia.

  VastaaPoista
 16. Meillä on 12v ja 10v pojilla yhdet talvikengät (mustat goretexit), 8v pojalla kahdet kengät: hopean väriset nahkagoret sekä beiget ugg -jäljitelmät. 10v haluis kanssa uggit:)

  Meillä ei ole koskaan ollut kaksia goretexeja per poika ja hyvin on pärjätty. Yhdet siistit (ei goret) kengät ois tietty kaikilla kivat, mutta ei niitä usein tarvita, noita poikia on tosi vaikea saada lähtemään mihinkään mukaan missä niitä vois käyttää...

  Vikingin ja Eccon goret tuntuu kestävän hyvin pojalta toiselle, vaikka ne ensin menevät 2 talvea yhdellä ja sit 2 seuraavalla ja vielä senkin jälkeen ovat tosi hyvät:)

  VastaaPoista
 17. Mia : en laittanu myyntiin :D Ootan josko tapahtus kasvupyrähdys Emilin töpötassuun. 25 kokoinen tuntuu vaan niin pienelle talvella 2½v:lle.

  Mennään nyt aluksi noilla Superfiteillä ja sit pakkasilla Kuomilla. Jos jalka kasvaa niin ovatpahan sit oottelemassa valmitteeks. Jos ei niin sit myydään keväällä ;o)

  VastaaPoista
 18. 4,5v. tytölle viime talvelta vikingin goret kokoa 26, vain käyntivara näissä. Lisäksi ostettu viking goret kokoa 28, kavatin nahkasaappaat kokoa 27 ja kauppakengät kokoa 28. Näillä mennään nyt toistaiseksi.

  VastaaPoista
 19. Helmi ja Katja; Meillä niille paremmille kengille on käyttöä 1-2kertaa kahteen viikkoon ja välillä ei sitäkään, joten ei mitään hurjaa käyttöä tulisi.
  Siksi kelpais jotkut halvemmat versiot. ;)

  Vintage living; Olen ihan samaa mieltä, että Vikingit ja Eccot kestää ja kestää! :)

  Äiti kuudelle; Niin varmaan kannattaakin tehdä, kun voihan se olla että tulee jalankasvupyrähdys. ;)

  VastaaPoista
 20. hmm. meillä
  2,5v kulkee talven ökyvanhoissa elefantten goreissa 25 koko ja tumjmansinisissa kuomissa kokona 26(lisäksi kumisaappaat).

  5v10kk (eskari) kulkee viimevuoden viking goreissa 30 ja paqxin gore tarra kengissä koko 30. sekä kumisaappaissa.

  tuolle 5kk ikäiselle on kaapissa isoveljien elefantten goret koko 20 ja muumit nahka talvi kengät koko 22 jos edes tarvitaan hälle moisia.

  VastaaPoista
 21. Ihanan siististi laitetut kengät, kyllä noilla varmasti talven pärjää. Tosi hyvässä kunnossa olet pitänyt myös isompien vanhat kengät, nuohan näyttävät ihan uusilta.

  Niklakselle on talveksi seuraavat popot (jos oikein muistan):
  Sofie Schnoorin nahkaiset talvisaappaat koossa 31 ja 32 (viime talven alelöydöt)
  UGG:t
  Vikingin goret
  kavatin nahkakengät, mutta nämä taitavat olla jo liian pienet.

  Varmaan joudutaan ostamaan viimeistään tammikuussa yhdet lämpöiset kengät lisää, mutta odotellaan alennusmyyntejä.

  VastaaPoista
 22. Kivoja kenkiä.

  Meillä lapsella on vasta yhdet kunnon talvikengät, eccon goret. Toiset on jotkut halpikset, jotka eivät ole jalkaan sopivimmat. Menevät päiväkotiin varakengiksi, joten eivät ehkä koskaan päädy käyttöön.

  Jotkut lämpimät kengät olisi kiva löytää ja ehkä toiset goret.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)