lauantai 18. huhtikuuta 2009

Operaatio "kengät" ;)

Viikko sitten sain käytyä kevään ulkovaateoperaation läpi, tänään oli vuorossa operaatio kengät tai paremminkin paljon kenkiä. ;)

Minulla on sellainen tapa, että aina kauden vaihtuessa pesen vanhat kengät ja sumuttelen uudet suoja-aineella.
Vanhat (nyt talvikengät) pääsee kuivumisen jälkeen pahvilaatikkoihin kaapin perille ja uudet otetaan "käyttökaappiin".
Ja voitte arvata, että niitä kenkiä löytyy! Neljän pojan kaikki popot, joita on siis vähintään 2-3 per kausi ja päälle meidän aikuisten kengät. Nyt oikeastaan ekaa kertaa alkaa olla säilytysongelmia, kun pienelläkin alkaa olla kenkiä joka lähtöön.

Kengissä olen muutenkin suht tarkka. Pyrin ostamaan aina hyvät kengät, siis kengät jotka täyttää hyvien kenkien kriteerit (hyvä kantatappi, kiertojäykät, taipuu oikeasta kohdasta jne.) ja vain todella hyvässä kunnossa säilyneet kengät jää meillä odottamaan seuraavaa käyttäjää. En myöskään yleensä osta kenkiä käytettynä, ellei ne ole tosiaan kun vain muutaman kerran pidetyt (paitsi kumpparit).
Kengissä ei kannata, enkä halua säästää.

Meidän pojilla on aika helpot jalat kenkien ostamisen kannalta; aikalailla normaalilestiset, eikä rintavat. 8v:llä on kaikista kapein jalka, mutta kyllä hänellekin monet kengät istuu hyvin. Aika monen merkkiset siis käy kaikille.

Tässä siis esittelyssä poikien kevään/syksyn kengät, sandaalit on vielä ostoslistalla. ;)



Pienimmän kengät.
Kengät ovat kokoa 23 kevääksi ja osa jo 24 syksyä ajatellen; Kavat Kotte nahkakengät, Rådis tarrakengät, Name It tennarit (kauppaan/kyläilyyn) ja 5v:n vanhat Adidaksen lenkkarit.
Vielä puuttuu Goretex kengät tai kumpparit.


5v:n kengät, kokona 31 (reiluhko jää n.1,7cm tyhjää).
Viking goretex, Viking wash ja Reiman kumpparit.
Lenkkarit vielä ostoslistalla.



8v:n kengät, kokona hänellä 34.
Viking goretex ja Dipinton nahkakengät. Kaapissa vielä Nokian kumpparit ja Adidaksen sisäpelikengät.
Ehkä vielä yhdet kunnon kengät tartteis ja lenkkarit.



9v pojan kengät, kokoa 36.
Merrel Goretex ja Kangaroos nahkaiset tarrakengät.
Kaapissa hänellekin vielä Reiman kumpparit, Adidaksen sisäpelikengät, Adidaksen lenkkarit ja Adidaksen nappikset.


Tänne on siis ylläoleva kenkäkaaos menossa, ei ihan mahdu kaikki siististi vierekkäin, mutta aina pari päällekäin. ;)
Tämä on siis se alin hylly kaapista, jossa poikien ulkovaatteetkin on.



Täällä on sitten monessa laatikossa kenkiä odottamassa, tuossa yläpuolella on se tankokaappi jonka reunassa ne rukkaset laatikoissaan.
Kamalat nuo 8v:n Nokian siniset kumpparit, eihän ne enää edes puhtaaksi lähde! :D


7 kommenttia:

  1. hih, meillä samanlainen tyyli. viime vikonloppuna käytiin kenkäshow läpi :o) tosin meillä mies hoitaa tuon lankkauksen / suoja-aineiden suikuttelun, minä vain putsaan kengät. poikien kenkiä olen aina säästänyt aikaisemmin sisällä, nyt sai esikoisen talvikengät mennä meidän aikuisten kenkien kanssa lämpöiseen varastoon säilöön, ovat jo niin tilaavievät. nuo ruskeat kavatit on nyt olleet kuopuksella reilun viikon ulkoilukäytössä (siis ihan pihakäytössä) - kärjet on kyllä aivan kamalan näköiset :o)

    T: poikien äiti (ei jaksanut kirjautua)

    VastaaPoista
  2. Kivannäköisiä kenkiä!

    Meidän pojalla on ilmeisesti aika pieni jalka, kun noissa kevääksi ostetuissa 22 kokoisissa kengissä on ihan reippaasti kasvuvaraa vielä. Tosin jalka ei oo varaan kasvanu moneen kuukauteen, niin voipi kaikki kengät jäädä yhtäkkiä pieneksi...

    VastaaPoista
  3. Ihana määrä kenkiä! Meillä myös säilytystilan puute, sanonkin aina, että se joka keksii hyvän ja edullisen ratkaisun on hetkessä miljonääri. Meillä teinitytöllä on 7-10 paria kenkiä jos lasketaan kaikki kesäläpyskätkin. Pojilla lenkkareita, sandaaleja, kumisaappaita yms. Suomen säissä kun vielä pahimmassa tapauksessa kaikki ovat yhtäaikaa käytössä. Miten sitten kun kaikilla on kengät vähintään kokoa 30?

    VastaaPoista
  4. Hei vain! Jo jonkin aikaa olen käynyt blogiasi lueskelemassa itsellänikin, kun noita poikia löytyy ;) Täällä on myös menneellä viikolla käyty läpi niin kengät kuin lastenvaatteetkin.

    VastaaPoista
  5. Ihan kuin omia ajatuksiani olisin lukenut. Meillä juuri tänään tein saman homman samalla tyylillä. Vähän jäi homma vielä kesken, kun mies heivasi lapset mulle ja itse lähti renkaanvaihtoon. Siinä sitten tuli pari apuria, eikä homma luistanutkaan enää samalla tahdilla. No, tulipahan kesäkengät soviteltua, kun lapset niitä testasivat siinä samalla.

    Osaan kyllä kuvitella, mikä määrä kenkiä on teidän perheessä. Meillä taloudessa kun asuu viisi ja satunnaisesti seitsemän. Suurin ongelma meidän 100neliön talossamme on ETEINEN, se on koko ajan kaaoksessa vaikka miten järjestelisi.

    VastaaPoista
  6. Meidän Korpulla on ollut tuollaiset samanlaiset vaaleansiniset Adidaksen lenkkarit. :)

    Mulla on vielä tuo kenkäshow tekemättä, kun talvikenkiä on edelleen käytetty päivittäin. Jos sitä vaikka tässä tulevalla viikolla alkaisi olla jo sen verran kevät että voisi siirtää talvikengät pois käytöstä...

    VastaaPoista
  7. Poikien äiti; Minä otan meille vasta huomenna reissuun ekaa kertaa kevätkengät ja pienelle just nuo Kavatit jalkaan. Luulen että pihalla saa ne sitten kanssa aika kamalaan kuntoon, niin ehtiipä edes hetken siistimmät olla. ;)

    Helmi; Joo ajattele, meillä jää esim. noihin 23 koon Kavateihin vain se 1,5cm tyhjää! :)Pienen jalka oli kasvanut talven aikana 0,5cm, kun piirsin uusimman pohjallisen juuri.

    Katja; Niinpä! ja sitten meillä toivottavasti on jo se omakotitalo, kun pienin on koossa 30. ;)

    Marjo; Meillä on siis rivitalo kolmio ja neliöitä 80, joten tiukkaa väillä tekee säilytyksien kanssa. Muuten kyllä mahdutaan ihan kivasti. Mutta isompi hankitaan heti kun minä lähden töihin.

    Anna; Nuo Adidakset on aika ihanat edelleen. ;)

    Emmalie; Kivaa kun käyt lukemassa! :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)