maanantai 31. lokakuuta 2011

Aurinkoisen pallokas talvipipo


Ei pystynyt vastustaa!


Valloittavan ihana talvipipo on Fredriksonin mallistoa.
Kokona Emilillä 52 ja päänympärys sama. Tämä on just sopiva, siis ei voisi olla pienempi, mutta koko 54 saattaisi olla taas liian suuri. Ostin meidän ruskean Reimatecin kaveriksi, mutta mistäs vielä rukkaset joissa olisi edes hiukan keltaista? ;)


Päällinen 100% villaa ja vuori ihanan pehmoista teddyä.
Kuulin valmistajalta että näitä saa mm. Jesper Junioreista. Oli liian kaukana meistä joten sain todella ystävällistä asiakaspalvelua ja lähettivät meidän kylän paikalliselle jälleenmyyjälle (olen maksanut piposta täyden hinnan). Asiakaspalvelua josta minä tykkään. :) Väreinä on myös pinkki, punainen ja lila.

Fredriksonilla on aika ihania talvimalleja täksi talveksi.


Pitäisikö ostaa toinenkin, tuo ruutulippapipo olisi aika mahtava kanssa.. Mitäs pidätte mallistosta?

P.s. Muistakaa osallistua Caacabaanan arvontaan & hyödyntäkää lukijatarjous, voimassa vielä tänään!



perjantai 28. lokakuuta 2011

Valinta apuja remonttiin?


Olen ihan rasittavuuteen saakka pikkutarkka lähes kaikissa valinnoissani, saan niihin tuhraantumaan aikaa aina vaikka kuinka. Nyt se taas tuli todettua, kun jo yli kuukauden olen pähkäillyt tulevan kotimme keittiötä (muista kohteista en uskalla vielä edes puhua). Mies alkaa olla jo ihan täysi, kun sille melkein joka päivä jahkailen näitä valintoja. ;)

Tilanne on kuitenkin se että nyt viimestään lauantaina on päätökset oltava valmiina, kun suuntaamme viimeistelemään suunnitelman ja tilaamaan keittiön. Ajettelin että jos te vähän avustaisitte ja kertoisitte jälleen ideoita?
Kokosin tähän suunnitelmia kuvin;


Olemme siis saaneet jo tarjoksen kuvineen Kodin Terrasta, johon päädyimme. Aiemmin jo kerroinkin, että remontti suoritetaan nyt kohtuullisella budjetilla ja vaikka minulla olisi ideoita jotka vaan kasvaa, niin budjetti ei tunnu kasvavan mukana, aika tylsää! ;)
Saimme siis Kodin Terrasta parhaan tarjouksen ja sieltä tulee vielä s-bonukset päälle.
Uuden kodin keittiö on minusta aika haastava sisustaa ikkunaseinien, pattereiden ja avonaisen olohuoneeseen yhdistyvän tilan kanssa. Tämä nyt tehty suunnitelma on paras mihin suunnitelijan kanssa päädyimme.

Yläkuvassa on siis tuo ainoa seinä (3m) johon yläkaapit tulee.


Tuon ylimmän kuvan kaapistoseinän eteen tulee saarreke, sen koko velä mietityttää. Haluamme että sen ympäri voi kävellä ja taakse tulisi todennäköisesti pieni lippa jonka alla on "baarijakkarat". Kokona on tässä kuvassa 180cm x 80cm. 2m menisi hyvin myös ja mietinkin olisiko se parempi ratkaisu, kun keittiönpöytä tulee taas tuon saarekkeen taakse ja sehän on 180cm x 90cm.. Olisiko siis parempi että saarreke on keittiönpöytää isompi?
Saarekkeen ja yläkaapistoseinän toiselle sivulle seinälle (ylimmän kuvan vasemmalle puolelle) tulee jääkaappi ja pari korkeaa kaappia. Ompas muuten hankala selostaa, kun näistä kuvista ei saa selkoa sijoittelusta..



Kaapinoviksi olen päätynyt kahteen vaihtoehtoon. Joko tämä malli, jossa on hiukan muotoiltu tuo peilireunus.



Tai sitten tämä simppelimpi ja hiukan tasaisempi vaihtoehto (ei ihan just sama mikä liikkeen malli, kun en löytänyt kuvaa siitä, mutta lähes just sama). En ole vielä päättänyt kumpi vaihtoehto..
Sileitä mietin pitkään, mutta ne ei ole ihan meidän juttu. Liian koristeelliset ei myöskään, joten näissä olisi sitä jotain siltä väliltä. Valkoinen on varma päätös ja ehkä hiukan kiiltävä pinta (ei paljon) vai olisiko matta kuitenkin parempi?

Sitten herää kysymys olisiko liesikupu rosterinen vai valkoinen? Kodinkoneet tulee valkoisena ja liedessä on tietysti mustaa. Niin ja vanha mikro on rosteria. Vetimet tulee olemaan varmaan nuo hopeiset pitkänmalliset (suunnitelmakuvissa).



Yksi iso päätös jota en saa valmiiksi on tasokuosi.
Koska tuohon saarekkeeseen tulee aika paljon tasoa, niin haluasin että se on just eikä melkein mieluisa. Musta on meidän makuun liian musta, harmaa taas jotenkin rajoittava. Puutasot ja kivitasot ei meidän juttu, joten laminaattitaso tuntuu oikeimmalta. Nuo kivimäiset kuviot ei iske makuun, eikä puunsävyt. Tiedän että kyllästyn niihin, etenkin puuhun. Kaikki puun sävyiset kalusteet kotona on alkaneet aina jossain vaiheessa kyllästyttää ja niitä meillä tässä onkin pähkinää, tammea ja pyökkiä. Ei muuten siirry uuteen kotiin. Vanhaan keittiönpöytään joudun vielä tyytymään, joka on pähkinän sävyinen. Mutta sekin vaihtuu jossain vaiheessa, joten en halua valita tasoja sen mukaan.

Valkoinen tuntuisi oikealta, se ei rajoita minun vaihtelevaa sisustusväritystä tekstiileissä ja olisi valoisa. Mutta onko se tylsä, kun kaapistot on valkoiset?
Toisaalta nuo välitilan laatatkin on valitsematta, jos niihin ottaisi sitten hiukan jotain sävyä.. Mutta mitä? ja toisaalta nekin haluaisin valkoisena. Huoh, että osaan olla vaikea! ;D




Ja vielä vähän pakkaa sekoittamaan lattiasävyt.
Koko kodin lattiat on mäntylautaa ja siihen tulee hionta ja lakkaus. sävynä haluan jonkun näistä, kun vaan saan päätettyä.. :D
Ylhäällä vasemmalla valkoinen mänty ja oikealla valkaistu mänty.
Alemmalla rivillä vasemmalla silver mänty ja oikealla natural mänty.

Auttakaa nyt ihmeessä! Olen saanut pääni ihan sekaisin valinnoista ja taitaa tuo sekaisuus näkyä tekstissänikin. Heh..
Mutta iso jee!, nimittäin saamme oman kodin avaimet tänään ja remontti voi vihdoinkin alkaa. :)


P.S. Muistakaa osallistua edellisen postauksen arvontaan!

 

torstai 27. lokakuuta 2011

Caacabaana arvonta & lukijatarjous!




Pyöräytetään taas käyntiin mahtava arvonta ja lisänä lukijatarjous. :)
Caacabaana tarjoaa siis kaikille lukijoilleni 20% alennusta tilauksen loppusummasta. Tarjous koskee myös ale ja uutuustuotteita. Kannattaa siis kurkkia myös alennustuotteet, siellä on esim. Molo kidsiä, Nova staria ja Cupcakea.
Alennuksen saat koodilla; poikientyyliin
Ostoksille pääset tästä.

Huimassa arvonnassa on palkintona voittajan itse valitsema tuote nettikaupan varastosta. Se siis voi olla vaikka esim. Molo Kidsin talvihaalari! Mahtavaa vai mitä? :)

Arvontaan pääset osallistumaan kertomalla kommenttilootassa minkä tuotteen valitsisit kaupan valikoimasta ja miksi valitsisit juuri sen tuotteen?

Arvonnan säännöt on tutut;
Arvontaan voi osallistua kaikki, anonyymien täytyy laittaa erottuva nimimerkki.
1. Yhden arvan saat kommentoimalla.
2. Jos löydyt lukijapaneelistani (tai liityt arvonnan aikana) saat kaksi arpaa.
3. Jos linkität arvonnasta blogissasi (nappaa kuva mukaasi), saat vielä kolmannen arvan!
Muistathan kertoa myös monella arvalla osallistut.

Lukijatarjous ja arvonta on voimassa 27-31.10.2011.
Onnea arvontaan! :)



Tähtimäisiä talvipipoja



Muutama viikko sitten ajelin NopsuPopsuun tekemään Sofialle tilauksen, iiiiihanan pipotilauksen. Kyllästyin kun kaupasta ei vaan löytynyt sellaisia kivoja pipoja ja etenkin juuri sitä oikeaa sävyä olevia Emilin talven toppaan (tiedän, olen tarkka, se vaan on osa minua näissä väriasioissa ;). Pari päivää sitten postilaatikossa odotti ihana yllätys ja kyllä vaan nuo on täydellisiä. Vai mitä sanotte?




Sävyt sattuu kivasti yhteen, lähes täydellisesti.
Iso kiitos Sofialle, jonka luona sain käydä kankaat valitsemassa. On se vaan kätevää kun kerrankin sattui käsityöläinen asumaan puolen tunnin ajomatkan päässä, ei tarvinnut arpoa sävyjä s-postitse. Pipot on todella siististi ommeltu ja velourin vuorina on fleece. Ihan taatusti tilaan näitä ihanuuksia jatkossakin!
(p.s. en ole saanut pipoja ilmaiseksi)

Nyt onkin pienempien poikien talvi kasassa, kiinnostaisiko kurkkia tarkemmin? ;)


keskiviikko 26. lokakuuta 2011

MiniJuttu - Ruttu arvottu! ;)



Ihanainen MiniJuttu Ruttu-arvonta on päättynyt ja olen arponut yhden onnellisen voittajan. :)
Hän on HurjaHelmi kommentilla;

"Anonyymi sanoi...
HurjaHelmi: minusta läppäruttu olisi oikein kiva meille, värinä tietysti poikaviikarille tuo aivan upea musta, jossa vihreä tähti ja sisäosa...eli Arpa Onni, katsopa tänne päin :-)
20. lokakuuta 2011 8.29"

Hurjasti onnea voittajalle ja kiitokset jälleen osallistujille! :)

Otatko HurjaHelmi yhteyttä minuun;
poikientyyliin@gmail.com


 
P.s. Kurkkikaa myös edellinen pinkki informaatio!


Pinkki informaatio!




Sain tänään Lilla Companysta tälläistä infoa, jonka Molo Kids oli nettikaupalle lähettänyt;

 
"Sain juuri tiedon, että Molo Kidsin pinkinväriset (Panther) tuotteet saattavat päästää väriä alussa. Molo Kidsiltä pyydetään huomioimaan kyseinen väri, joka on vähän samanlainen kuin mustat tai tummat farkut valkoisella sohvalla eli värjää hieman alussa. Tästä syystä neuvotaankin, että nämä kyseiset tuotteet pestäisiin sen yhden suositellun sijaan, kaksi kertaa alussa, ennen kuin otettaisiin käyttöön."

Informaatio isku siis kaikille Molo kids pinkkeilijöille! ;)



tiistai 25. lokakuuta 2011

Reiman sadesetti




Näillä ihanan kosteilla syyskeleillä on meillä ollut nyt kovassa testissä Reiman sadesetti. Setillä on menty melkein joka päivä kolmisen viikkoa, vaikka olisi ollut vähän kuivempaakin, että saatiin kunnon testiarvio. ;)

Täytyy sanoa että ollaan kovasti tykätty.
Ensin kyllä hiukan pelkäsin mitä tuumaa 4v., kun meillä kuitenkin suurinosa ulkovaatteista on jo itsessään vedenpitäviä ja tämä kyseinen miehen alku ei ole tainnut koskaan tälläisiä vuorittomia sadevaatteita pitää. Mutta se yllättäin tykkäsi. Omaan käteen puku tuntuu myös miellyttävältä. Materiaali ei ole tönkkö, mutta kuitenkin suht kestävän oloinen. Vuori on myös mukavan miellyttävä, hiukan liukaspintainen. Ei kinnaa vaatteisiin kiinni touhuissa. Meillä settiä on pidetty lämpöasteista riippuen sisävaatteiden päällä suoraan tai lisänä fleecekerroksen kanssa.

Tällä on siis menty metsät, hiekkalaatikot, kivipihat ja ruohikot. Vielä ainakaan ei ole tullut yhtään reikää, eikä muutakaan käytönjälkeä. Yltä päältä ravassa on oltu kerta jos toinen, mutta kone on pessyt puhtaaksi ja taas on sotkettu.

Vertailukohtaa minulla ei ole antaa, kun meillä ei ole muita sadesettejä ollut vuosiin. Mutta näillä hyvillä kokemuksilla uskallan suositella kokeilemaan! :)

Setin koko on 116cm ja Emil n.109cm. Puku on reilu, kuten kuvista voi todeta, muttei yhtään liian reilu pidettäväksi. Toivonmukaan tämä mahtuu kevään loskaleikkeihin vielä käyttöön myös.
Sadetakki on mallia Pälvi ja henkselihousut Ropi.


maanantai 24. lokakuuta 2011

Babylux - Nova Star takki arvottu!



Nova starin takki on arvottu!
Arpaonni suosi nimimerkkiä Inka, Onnea! :)

"Inka sanoi...
Kahdella mukana myös :) Itse pidän Liandlon merkistä, ne vaatteet maxomorran kanssa jaksavat viehättää aina. Jos voitan, takki pinkkinä, koko 98 tai 104cm riippuen mitoituksesta....;)"
15. lokakuuta 2011 18.39

Otatko Inka yhteyttä;
poikientyyliin@gmail.com

Kiitokset Babylux ja suuri kiitos myös kaikille osallistuneille! :)



lauantai 22. lokakuuta 2011

Talvikengät ja kenkähuoltoa




Otinpa viimein tässä yksi päivä kohteeksi poikien talvikengät (ja vähän loppusyksynkin). Olen melkosen tarkka tuossa kenkähuollossa. ;)

Tapanani on siis aina uuden kauden alkaessa pestä ne edellisen kauden kengät pois säilöön. Eli loppusyksystä pesen välikausikengät pois ja taas alkukeväästä pesen talvikengät säilöön. Käytännössä niin että pesen jokaisen kengän erikseen lavuaarissa veden alla pehmeällä harjalla harjaten. Siis se ulkopinta, sisäpuolelta ei ole tarvetta ollut pestä, koska ainakaan meillä ei poikien kengät haise koskaan. Minusta on mukavaa ottaa sitten seuraavan kauden alussa puhtaat kengät esille sovitusta ja suojaamista varten.

Eli joka kauden alussa suojaan kaikki kengät suojasuihkeella (myös ihan uudet kengät). Olen selvästi huomannut tämän hyvän kenkähuollon lisäävän kenkien ikää ja koska meillä osa kengistä kiertää veljeltä toiselle, niin onhan se ihanaa kun ne säilyy siistinä vielä seuraavallekin. Jo muutaman vuoden ajan olen luottanut Woly-hoitosuihkeeseen. Ennen käytin Woly wet blocker-suihketta ja nyt ostin Woly protector 3x3-suihkeen. Periaate on molemmissa sama, ne suojaa kenkää vedeltä ja lialta. Suihke sopii myös tex-materiaaleille, eli vedenpitäville ja hengittäville kengille. Niin ja tietenkin nahka- sekä tekstiili kengille. Tuoksu suihkutellessa on melko voimakas ja eikä sitä muutenkaan suositella hengitettäväksi, ;D joten kannattaa muistaa hoitaa suihkuttelu ulkona.

Nyt on hyvä huokaista, kun on kengät lähtövalmiina talveen. Näillä me mennään :)



Emilin talvikengät vasemmalta;
Kavatin lämpimät saappaat, Reimatecin vedenpitävät kengät ja Bisgaardin villavuorisaappaat. Kahdet ekat kokoa 29 ja Bisgaardit 30, kaikki uusia ja tämän talven mallistoa.

 


Oliverin (7v.) kengät vasemmalta;
10v:n isoveljen vanhat Superfit goretexit koko 35 lopputalveen, Reimatecin uudet vedenpitävät koko 34 ja Kavatin jo viime talvena hänellä käytössä olleet vedenpitävät kengät kokoa 34.
Oliverin jalka on selvästi hidastanut kasvuaan, joten viime talviset menee oikein hyvin vielä ja varalle on sopivasti nuo isoveljeltä siistinä jääneet Superfitit.




10v:n kengät vasemmalta;
Vanhimman veljen vanhat Vikingin goretexit koossa 37 (pienehköt), uudet koon 36 Reimatecin kengät ja viime talven hänellä jo käytössä olleet koon 36 Primigin goretexit.

 


Vanhimman eli 12v:n kengät vasemmalta;
Viime talviset Superfitin goretexit, viime talviset Kavatin goretexit ja uudet Reimatecin kengät. Kaikki kokoa 38. Todennäköisesti hänelle joudun ostamaan lopputalveksi koon 39 kengät (Oho!).

Kolmet per poika. Kaksilla pärjäisi kyllä minusta ihan hyvin, mutta nuo Reimatecin olikin sellaiset yllätys ekstrat. ;) Sellaisia siistimpiä kenkiä mietin noille isoillekin, mutta tosiasia on se ettei niille tulisi käyttöä juuri ollenkaan. Joten kyllä me näillä pärjätään.

Taas mielenkiinnosta haluan kuulla onko muita kenkähuoltajia? Hih..
Ja minkä merkin kenkiä teillä on tulevaan talveen jemmattu?